Trouwen... wij?? (deel 1)

08 December 2011
Terug

Op 1 juni 2012 trouwen Petra en Martijn. Iets dat ze een tijdje geleden zelf nog niet echt voor mogelijk hadden gehouden! Speciaal voor Fabuloes Weddings schrijven zij over de voorbereidingen en voorpret.

Peet:
  Op 2 juli was ik echt compleet verrast, toen jij mij ten huwelijk vroeg, midden in de Ooij (een natuurgebied in de buurt van Nijmegen). Juist omdat we eigenlijk altijd hadden geroepen: trouwen daar hebben we niets mee, dat hoeft niet voor ons! Wij trouwen, nee dat had ik nooit gedacht.

Martijn: 
Als je meer dan eens in je naaste omgeving merkt dat het leven kort kan zijn, dan besef je des te meer dat je de mooie dingen moet vieren. Dat hield voor mij in dat ik mij afvroeg waarom we niet wilden trouwen met als conclusie dat het toch wel eens erg leuk en speciaal kon zijn. Dat ik met m’n meissie verder wilde wist ik toch al, ook zonder het te vragen. Daar twijfel ik al jaren niet aan. Het voelt gewooon erg goed en speciaal.
 

Ik was niet zenuwachtig, maar vond wel dat ik het goed moest doen. Toch een beetje conservatief op dat vlak. Serieus werk gemaakt van de ring (diamonds are forever) en gepoogd een mooi moment te vinden. Dat ik je uiteindelijk in de Ooij gevraagd heb, was pure improvisatie. Je had namelijk onbewust een paar momenten ‘verijdeld’.

  • Poging 1: op het podium bij de Trans Rockies 2011 (Je breekt je been bij het skieen; niet jouw schuld, maar toch).
  • Poging 2: Ik wil je meenemen in onze oude Fiat 500, om romantisch te gaan picknicken… (Fiat moest alleen nog gekeurd worden; keuring duurde langer dan verwacht; je ziet dat de auto weg is; weg verrassing).
  • Poging 3: romantisch houtvuur in de Ardennen op een historische hoeve (Je had geen zin om naar buiten te gaan en dat terwijl je altijd zin hebt in dat soort dingen.) Ik kan je vertellen dat die ring heel wat weken en kilometers onderweg is geweest!


Peet: 
Bij het woord bruiloft dacht ik altijd gelijk aan een vreselijke partyboerderij, een feest met DJ waarbij echter niemand danst, een receptie met eindeloos handjes schudden, taart in elkaars gezicht duwen, gesteggel over een tafelschikking en wie is hele daggast, kwart daggast, alleen avondgast, helemaal geen gast of een verplichting. En oja van die afgezaagde kant en klaar camera’s op het feest.

Een bruiloft is iets waarmee sommige zo eindeloos overdreven mee bezig kunnen zijn, wie koopt er nu een jurk die je maar 1 dag draagt, en hoezo het huwelijk verandert alles?

Martijn:
  Tja, ik dacht er eigenlijk hetzelfde over. Met uitzondering van een bruiloft van vrienden in Italië. In één woord: fantastisch!

Peet:
  Terwijl nu ik ben gevraagd, ik in zie dat een bruiloft iets vreselijks met een partyboerderij kan zijn. Maar een bruiloft is nu zoiets als overdreven benadrukken hoe gelukkig je met elkaar bent, overdreven omdat je hier gewoon een hele dag voor uittrekt! Dus die dag moet een echte Peet-en-Martijn dag worden, een dag die bij ons past!

En dus buigen we ons op de invulling voor die geweldige dag met familie en vrienden die het dichtst bij ons staan; waarmee we graag een dag op stap gaan, lol willen maken, kunnen lachen, lekker kunnen eten, samen iets ondernemen en oja ook uiteraard nog de officiële huwelijksvoltrekking!!

Martijn: 
Daar gaat het om: het moet een feestje worden, zoals wij dat in gedachten hebben en met de mensen die wij daar graag bij willen hebben.
 

Het aanstaande bruidspaar!

Het aanstaande bruidspaar!


Terug

Share this:
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats uw reactie

Naam:
E-mail:
Reactie:

SPAM-beveliging: