Amsterdam meets Limburg - Trouwen op een kasteel

22 Juli 2013
Terug

David en Elise, een hip en ondernemend stel uit Amsterdam dat ik een drietal maanden voor hun bruiloft voor het eerst sprak bij Kasteel Daelenbroeck in Midden-Limburg. Hun dagindeling stond al min of meer vast voor hen, maar er moesten wel nog wat zaken geregeld worden. Zoals een DJ, fotograaf, bloemen, ambtenaar en…een ceremoniemeester. Na onze kennismaking bleek al snel dat ik die laatste taak op me mocht nemen en kon ik hen ook ondersteunen in de laatste zaken die nog even afgetikt moesten worden.

 

Hun hele huwelijksdag speelde zich af in en rondom het prachtige Kasteel Daelenbroeck. Omdat hun gasten uit het hele land naar Limburg moesten afreizen, was het superrelaxed dat ze op de dag zelf nergens meer naartoe hoefden te reizen. De daggasten waren zelfs al een dag eerder naar het zuiden gekomen, zodat hun huwelijksdag begon met een gezamenlijk ontbijt. Daarna was het tijd voor het bruidspaar om zich klaar te gaan maken, en waar dan vaak al snel de wegen van bruid en bruidegom scheiden, lag David nog lekker relaxed op de kamer terwijl Elise al in de make-up zat. Een heerlijk beeld van hoe de rest van de dag zou verlopen. Rustig, ongedwongen, informeel en Bourgondisch!

 

Na het ‘trapmomentje’ waarbij David zijn Elise voor het eerst zag, overigens in de stromende regen, was het tijd voor de lunch. Intussen klaarde het buiten op, en konden er foto’s gemaakt worden. Halverwege de middag kwam de tweede groep gasten aan en kon de ceremonie van start gaan. Een prachtige persoonlijke ceremonie, waarin het bruidspaar werd toegesproken door ouders en zussen en waarin zij zelf ook zeer emotionele persoonlijke trouwbeloftes naar elkaar uitspraken. Soms houdt ook de weddingplanner het niet droog…

 

Na de ceremonie was het tijd voor champagne en echte Limburgse vlaai! Er werd buiten geborreld met achtergrondmuziek van een Franse accordeonist. Men zegt soms dat Limburg als buitenland voelt, dit was weer typisch zo’n geval! Na de borrel werd er gedineerd aan lange tafels, Bourgondischer kon bijna niet. Terwijl iedereen zat te genieten van een heerlijk maal werd het bruidspaar verrast met mooie speeches en beelden. Een prachtig gezicht!Uiteraard kon een knalfeest op deze bruiloft niet uitblijven. Alle gasten verplaatsten zich naar de feestzaal van Kasteel Daelenbroeck, waar de DJ ervoor zorgde dat de voetjes van de vloer gingen. En het bleef nog lang onrustig in het kasteel….

 

Klik voor een vergroting/verkleining op de foto

 


Terug

Share this:
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats uw reactie

Naam:
E-mail:
Reactie:

SPAM-beveliging: