'Working on a dream'

22 Juli 2011
Terug

Ik droom vaak en veel. ‘s Nachts en overdag. Bewust en onbewust. ’s Nachts kunnen dat nog wel eens dromen zijn die niet helemaal verlopen zoals ik wil; zoals een bruiloft die niet loopt als gepland, of een belangrijke afspraak die ik vergeet. Achter deze dromen zit vast een diepere betekenis, maar die laat ik voorlopig maar even voor wat het is en probeer ik vooral niet te verklaren.

Veel mooier zijn namelijk de dromen die ik overdag droom. Op klaarlichte dag, in vol bewustzijn. Ik kan dan echt helemaal opgaan in mijn eigen droomwereld. En sinds kort ben ik tot het besef gekomen dat die dromen er niet voor niets zijn. Ze helpen me om de door mijzelf gestelde doelen te realiseren. Ik zal je enkele voorbeelden geven:

Ruim 10 jaar geleden droomde ik van een baan als hotelmanager in een vijfsterrenhotel. Die 1e hobbel die hiervoor genomen diende te worden was de toelatingstest voor de Hoge Hotelschool. Ik vertelde de examinator over mijn droom, voltooide de test en…werd aangenomen. Enkele jaren later volgde opnieuw een selectieprocedure, deze keer ging het om de buitenlandstage. Urenlang had ik al gefantaseerd en gedroomd over deze stage. Spanje moest het worden, Valencia om precies te zijn was mijn droom. Maar zo’n specifieke voorkeur uitspreken was ten strengste verboden, het ging tenslotte om de inhoud…Twee weken na het pittige selectiegesprek volgde de uitslag: ik was een van de twee gelukkigen: Valencia werd mijn plek!

Toen ik net een paar jaar aan het werk was, diende zich alweer een nieuwe droom aan; niet hotelmanager worden, maar een eigen zaak opstarten. En niet zomaar eentje: weddingplanner worden was mijn droom. Na bijna 1 jaar hierover gedroomd te hebben werd het tijd voor de volgende stap; de opleiding tot weddingplanner volgen. Want zonder actie blijft het bij dromen! En het mooiste is toch om je dromen werkelijkheid te laten worden, ook al is dat nu eenmaal hard werken geblazen!

Inmiddels in de droom ‘eigen zaak’ met Fabuloes Weddings alweer 2 jaar geleden werkelijkheid geworden. En nog steeds blijft er genoeg te dromen over. Fabuloes Weddings laten groeien, meer bruidsparen bekend maken met het beroep weddingplanner, mooie opdrachten binnenhalen, laten zien dat er ook in Nederland markt is voor weddingplanner en dat het niet iets ‘typisch Amerikaans’ hoeft te blijven.

Dromen is mooi, dromen voelt goed. Droom als bruidspaar over je mooiste dag, spreek dit naar elkaar uit en je zult zien dat het kan. Geloof erin! Ik zal er alles aan doen om jullie dromen werkelijkheid te laten worden, kortom:

‘I am working on a dream’!


 


Terug

Share this:
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats uw reactie

Naam:
E-mail:
Reactie:

SPAM-beveliging: